Met Ring Met Zirkoontjes Online Ring Shop XuiwPTkOZ
Met Ring Met Zirkoontjes Online Ring Shop XuiwPTkOZ
Bij BlousejurkBestel Strikkoord Taille Nu Pieces rQxBsCthd

Met Ring Met Zirkoontjes Online Ring Shop XuiwPTkOZ

De markt voor spruitjes vraagt steeds meer om sterke rassen die ongevoelig zijn voor aantasting door schimmels en insecten en weinig of geen correctiemiddelen nodig hebben. Geschiktheid voor machinaal schonen wordt ook steeds belangrijker.

  • Met Ring Met Zirkoontjes Online Ring Shop XuiwPTkOZ
Share
Met Ring Met Zirkoontjes Online Ring Shop XuiwPTkOZ Création Look Vest Nu In Iets L Online Gestructureerde Kopen eWE9Y2IbDH

Het netje onbewerkte spruiten heeft zijn langste tijd gehad. Steeds minder mensen willen thuis in hun keuken de smakelijke en gezonde groente zelf ontdoen van het voetje en het buitenste blad. En dat hoeft niet meer, want steeds meer is het product ook panklaar te koop. “Wij verwachten dat supermarkten en groentewinkels spruitjes op de lange duur vrijwel uitsluitend geschoond aanbieden”, zegt vertegenwoordiger Rob van den Bos van Bejo.

Gladde en licht langwerpige vorm

Deze trend heeft gevolgen voor de teelt. De vorm wordt belangrijker. Van den Bos: “De schoningsmachine moet de spruit kunnen richten om het voetje af te kunnen snijden. Dat is lastig met een perfect ronde spruit. De ideale spruitjes hebben een mooie gladde en licht langwerpige vorm en hebben de maat 27-33 mm, grove A en fijne B.”

De veredelaars van Bejo zijn al langer bezig met rassen die geschikt zijn voor machinaal schonen. Dat is terug te zien in het assortiment»grashd191 Besteld 57« Makkelijk Grashopper Brogues GqSzUMLVp. De rassen Davlin, Dagan, Divino, BE 3092, Sofia, Helios en Steadia blijken in de praktijk heel geschikt.

Wij verwachten dat supermarkten en groentewinkels spruitjes op de lange duur vrijwel uitsluitend geschoond aanbieden

Rob van den Bos
Armband »2018694« S Leren Label Red Snel Gevonden oliver EbWY29eDHI

Bedrijfszekerheid

De vorm is niet het enige kenmerk voor de veredeling waaraan wordt gewerkt. In de eerste plaats willen telers maximale bedrijfszekerheid. Ze hebben stevige rassen nodig die niet zo snel worden aangetast door schimmels en insecten. Zo hebben Nautic, Doric, Steadia en Pontus, die beduidend ongevoeliger zijn voor trips, in het afgelopen jaar hun waarde weer bewezen.

De markt ontwikkelt dezelfde voorkeur, constateert Van den Bos. De consument wil het liefst dat er bij de productie van voedsel zo min mogelijk gewasbeschermingsmiddelen worden gebruikt. “Voor Bejo heeft het ontwikkelen van resistentere rassen met een verminderde behoefte aan correctiemiddelen tegen schimmels en insecten daarom prioriteit.”

BiologischMet En Nu Bij Nachthemd SteekzakkenBestel Marc O'polo Boord 4L53ARj

Deze filosofie sluit aan bij de veredeling voor de biologische teelt. Al 20 jaar geleden koos Bejo ervoor om ook speciaal voor de biologische teelt te veredelen. Van den Bos: “Bejo heeft als enige zaadbedrijf ter wereld een volledig assortiment van biologische spruitenrassen voor de oogst van vroege herfst tot ver in de winter beschikbaar, goede
CMS-vrije rassen voor biologische teelt van biologisch geteelde zaden.”

Met Ring Met Zirkoontjes Online Ring Shop XuiwPTkOZ
Met Ring Met Zirkoontjes Online Ring Shop XuiwPTkOZ